In paramaribo!!
Door: Annelies
09 September 2005 | Suriname, Paramaribo
Ik ben er hoor!Het is inmiddels al 10 spetember. Dit wordt poging 5 om een berichtje hierop te krijgen, hoop maar dat het nu goed gaat...
Na een beetje sip afscheid op Schiphol en een goede vlucht kwam ik eergister aan in Paramaribo en werd ik door Brian, de taxichauffeur van alle stagaires, opgehaald van het vliegveld. Het huis is echt perfect. Prima kamer, gezamenlijke woonkamer en veranda en een heel aardige huisbaas. Er wonen nog 4 andere stagaires en die hebben me meteen op sleeptouw genomen. Er zit hier echt een kolonie stagaires/co's en het zoekt elkaar allemaal op...echt niet normaal! Wel heel gezellig hoor, maar ik had het niet verwacht dat het zo'n sociaal gebeuren zou zijn. Al 2 avonden met ze uitgeweest en gister bij t zwembad gelegen. Verder worden er elk weekend tripjes geregeld waar veel mensen mee meegaan, dus dat is ook mooi makkelijk te regelen, daar hou ik van.
Toevallig regent het vandaag, maar het was hier gister echt zooooo heet! Ik sluit me aan bij Sunna haar grote zweetfestijn! Om half 7 gaat de zon onder, en dan ben je hartstikke blij dat ie effe weg is...De stad (tenminste wat ik tot nu toe gezien heb)is wel heel leuk. Allemaal lage huizen, dus het heeft meer iets van en dorp. En het is zo apart dat iedereen in het buitenland gewoon Nederlands praat...wel heel grappig accent hoor, lach me rot.
Ben net ook even naar het ziekenhuis gelopen, nou, dat ziet eruit... Allemaal slecht verzorgde houtengebouwtjes op 1 terrein. Ben nog niet binnen geweest, maar ik verwacht er niet teveel van...
Al met al ben ik zo na 2 dagen toch al inmiddels wel redelijk gewend. Duurt altijd even, maar ik zie de komende 9 weken wel zitten hier!
Ik denk dat het vanaf nu makkelijker gaat om berichtjes te plaatsen (gelukkig). En ik heb nog geen foto's gemaakt, dus ik kan ze ook nog niet plaatsen! Vind het leuk om berichtjes van jullie te lezen op de site, dus keep on writing! Liefs van deze bakra vanuit Paramaribo!
10 September 2005 - 16:28
Alette:
Ha Liesje....daar is dan het eerste verhaal...ik de algelopen 48 uur 100 keer onze site checken...maar ik wordt beloond. Het klinkt allemaal goed! Alleen dat brakke ziekenhuis wordt nog wel heel spannend, ben benieuwd....handschoenen aan! Volgens mij heb jij net geprobeerd met mij te skypen...ik was boodschappen doen. Ik houd het in de gaten. Ik heb inmiddels me koffer al in Utrecht en heb er heel veel zin in...nog 12 nachtjes slapen! Dikke kus vanuit Utrecht -
11 September 2005 - 10:38
Nicolien:
Yeeh, het eerste verhaal! Iedereen heeft er met smart op gewacht... grappig dat het zo'n sociaal gebeuren is, maar het klinkt alsof je er een erg goede tijd gaat krijgen!!! Kan haast niet wachten op de foto's. En ben erg benieuwd of je het accent hebt overgenomen als je weer naar nederland gaat. -
11 September 2005 - 14:46
Emily:
Goed om te horen dat het er nu al leuk is! Ik verwacht toch op zijn minst wel een foto van de homo-huisbaas en ook wel van het brakke ziekenhuis. Veel succes morgen met je eerste dag.
xx -
11 September 2005 - 16:24
Bas&Henny:
Lieve Annelies we hebben je eerste bericht gelezen en we zijn blij dat het er allemaal zo gezellig lijkt met al die "nieuwe" mensen om je heen. Geniet er lekker van en morgen succes met je eerste dag in het ziekenhuis. liefs -
11 September 2005 - 17:21
He Liesje:
fijn dat je goed bent aangekomen en dat het huis waar je in terecht bent gekomen zo gezellig is. Dat wordt vast elk weekend leuke dingen ondernemen!
Ben heel benieuwd naar je eerste foto's
Liefs, Sanne -
12 September 2005 - 09:55
Mandy:
He meis! Nou ben blij dat alles daar zo ok is hoor! wat een belevenis! en zo snel gewend al... je hebt toch wel je eigen phone bij je he? Voor t sms verkeer wel handig.
heel spannend allemaal. Kan niet w88 op de 1e foto's en verhalen uit het 'binnenin' van het ziekenhuis... als er maar geen kakkerlakken lopen daaro. Nou ja, we w88 weer af. Tot de volgende! Dikke kus van mij. -
12 September 2005 - 09:55
12 September 2005 - 09:57
Ahum,
Was niet de bedoeling om 2x hetzelfde verhaaltje te plaatsen. Excuus. -
13 September 2005 - 18:35
Mama:
Dag lief Liesje,
Skypen en chatten gaat nog helemaal niet zo gemakkelijk, daarom nu ook maar een berichtje op jullie site.Het lijkt alsof je al heel lang weg bent, maar het is nog niet eens een week.
Fijn dat alles zo lekker gaat. Het kan alleen maar nog leuker worden, want over ruim een week is Alette er ook. Dat vind ik toch wel een prettig idee.
Leer wat je leren kan, en geniet van wat er te genieten valt. Maak je over ons maar geen zorgen.
Hier gaat alles toppie.
Dag lieverd, dikke kussen van mama (en natuurlijk ook van papa) -
23 September 2005 - 20:27
Ik Weer:
Hey ik heb je voicemail uitgeschakeld, maar kon alleen maar voor 4 weken. Dus over 4 weken moet je me even helpen herinneren dat ik het weer doe....daaag! xx