La France - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van anneliesenalette - WaarBenJij.nu La France - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van anneliesenalette - WaarBenJij.nu

La France

Door: Alette

Blijf op de hoogte en volg

14 November 2005 | Suriname, Paramaribo

Ha Lieverds....

Hier gaat alles uitstekend!!
Afgelopen weekend ben ik voor het laatst op tripje geweest en wel richting Frans Guyana. Eerst een dagje naar Galibi, dat is een indianen dorp langs de kust waar van feb tot juli reuze schildpadden hun eieren komen leggen, helaas was het dus net niet de tijd van het jaar om dat fenomeen mee te maken! Verder hebben we lekker op het strand in een hangmat geslapen...heel relaxed. De volgende dag zijn we naar Frans Guyana gegaan, dat is toch wel meteen anders dan Suriname. Het is een stuk schoner en je wordt niet meer na gesist en er wordt niet getoeterd. Verder rijden ze weer lekker rechts en zijn er stokbroden, kaasjes en lekkere wijn. Ik heb me wel vemaakt!
"s Avonds hebben we op een gestrande boot gegeten en geslapen. Dertig jaar geleden is die boot voor de kust gelegd en al snel werd hij aangevreten door de wormen en toen heeft een bemanningslid er zijn restaurant van gemaakt en hij is nooit meer weg gegaan. Mooie verhalen had die man...
Zondag hebben we nog lekker in de rivier gezwommen gegeten en gedronken en toen nog 4 uur terug rijden over de slechtste
geasfalteerde weg van Suriname...
Komende week heb ik het lekker rustig en kan ik aan me surinaamse kleur werken, al is het vandaag bewolkt! Ik ga nog even een weekje genieten van het echt wel heel relaxte leventje hier in Paramaribo!!
Dikke kus en tot snel!
Alet

• 15 November 2005 - 09:09

Hanneke:

hey alettie! wat gaat de tijd snel! dat je al weer bijna terugkomt?! geniet er nog maar heeeeeel hard van, dat je terugkomt als een geintegreerde neger (hehe)
    liefs han

• 15 November 2005 - 11:36

Sietske:

Ha aletje! Klinkt weer erg leuk al je leuke uitstapjes en het genieten van het zonnetje...dat betekent een ding: ik ben jaloers! haha Hier is het namelijk al echt koud aan het worden..brrr gewoon tijd om in de sauna te zitten! geniet er nog maar goed van en daarna kom je maar weer gezellig hier heen!
    liefs Siets

• 15 November 2005 - 15:04

Nicolien:

Hee meissie!!Jammer dat je de schildpadden niet hebt kunnen zien, sunna heeft daar mooie foto's van. Frans Guyana klinkt goed! Liesje is weer veilig bij ons wedergekeerd en we kunnen niet wachten tot jij er ook weer bent...dus we hopen stiekem met zn allen dat jij er maandag 21 nov ook bij kan zijn op het feestje met de werkgroep... veel plezier nog! dikke smakkerd...

• 15 November 2005 - 18:11

Ted:

Hoi Alette, Dat klinkt allemaal wel gaaf wat je daar allemaal ziet. Zijn de 8 weken zeker wel snel gegaan? Zou je er kunnen blijven wonen, of is het toch te relaxed daar en hou je meer van het uitgaansleven in NL?

• 19 November 2005 - 17:15

Hans Bakker:

Zit je lekker te surfen kom je ineens je nichtje tegen op internet!! Annelies groeten uit Den Haag uhm...Nootdorp bedoel ik, zal er nooit aan wennen denk ik. Je neven en nichtje

• 20 November 2005 - 12:07

Sietske: