Nickerie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van anneliesenalette - WaarBenJij.nu Nickerie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van anneliesenalette - WaarBenJij.nu

Nickerie

Door: Annelies & Alette

Blijf op de hoogte en volg

06 Oktober 2005 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal!!
Thanx weer voor alle leuke reacties. Helaas kunnen we jullie nog niet verblijden met een paar leuke foto's van onze bruine koppies, want de techniek laat het hier een beetje afweten! Maar wel een nieuw verhaaltje van het afgelopen weekend. We zijn namelijk met een busje met een 8 meiden naar Nickerie geweest dit weekend. Dat is de grootste stad van Suriname na Paramaribo, maar we waren al gewaarschuwd dat daar niks te beleven was. Dat klopte. Maar, we gingen daar een bekende van iemand opzoeken die daar als arts werkt en we hebben daar lekker gewommen en een heel mooie boottrip gemaakt wat wel echt de moeite waard was! Door moerasachtig gebied met heel veel vogels, maar verder geen kip te bekennen (haha...). Twee grappige bootsmannen, waarvan 1 rustig een sprintje door het moeras maakte om voor ons een Surinaamse reiger te vangen zodat we die van dichtbij konden bekijken. Uiteindelijk kwamen we bij een soort vissershuisje op palen midden op een meer en daar hebben we de rest van de middag weer lekker gehangen. Naast al dit leuks hadden we wel bonje met onze taxi/buschauffeur, maar dat zijn leuke verhalen voor thuis. Hier in Para gaat het allemaal rustig. Vandaag weer een keertje de hele middag bij een luxe hotel bij het zwembad gelegen. Dit zijn helaas geen dagelijkse praktijken, want ondanks dat het hier goedkoop is, vliegt het geld toch je zak uit! We hebben hier Nederlands journaal en we zagen dat het bij jullie wel lekker weer is, 20 graden toch? Wel lekker hoor!
Nou lieve mensen, reageer maar weer lekker veel, vinden we super!! En mama (van Annelies), fijne verjaardag vast! Bel je natuurlijk nog wel even!!
Veel liefs uit Paramaribo!!

• 06 Oktober 2005 - 07:47

Mandy:

Hallo daar meisjes! Tjonge, ik maar denken dat jullie daar zo hard aan het werk zijn... Ik maar denken: waarom helemaal naar Paramaribo om de hele dag in een ziekenhuis te zwoegen... Toen ik las: "Helaas zijn dat geen dagelijkse praktijken...", dacht ik: "Nee, snap ik ze moeten werken..." Dat bleek niet de oorzaak, maar slechts het luxeprobleem dat het geld toch opraakt...
    Maar als ik het zo lees, ontbreekt het jullie aan niets! Jullie zijn al echt ingeburgerd: Oh, dus jullie mogen al Para zeggen!
    Super allemaal. Ben wel heel nieuwsgierig naar wat kiekjes ondertussen... Ik wacht geduldig!
    Veel plezier nog, dikke kus Mandy

• 06 Oktober 2005 - 11:21

Sanne:

He meiden,

het klinkt als heel veel lol, mooie foto-momenten, veel zon en wat minder serieuze dingen (noem co-schappen lopen.. :)
    Heerlijk! Geniet er van!

kus, Sanne

• 06 Oktober 2005 - 11:50

Emily:

He meiden, het klinkt allemaal weer geweldig! Peter, Anqiue en ik waren gisteren al helemaal gelukkig omdat we de hele middag met rose en hapjes in de zon hebben gezeten aan de gracht, maar dat haalt het natuurlijk niet bij hangmat en een hutje op palen midden in een meer. Al lieve kleine Surinaamse babietjes ter wereld geholpen? Alette, heb je al wat hecht-werk moeten verrichten in uitgescheurde lichaamsdelen na de bevalling? Veel plezier! liefs Emily

• 06 Oktober 2005 - 14:29

Wieteke:

Ha meiden,
    klinkt goed! Niks beleven in de jungle moet heerlijk zijn! Hier is het inderdaad nog mooi weer, gelukkig want de eerste grijze luchten hebben zich al aangekondigd...ik ga gauw hangen want we gaan naar de buluitreiking van Werner. Liefs Wieteke

• 06 Oktober 2005 - 20:18

Ruben E. Alias Die Ene:

Ik wil bruine hoofdjes zien??
    Een felicitatie aan Werni lijkt me wel op zijn plaats. Dus gefeliciteerd!!
    Valt allemaal vies tegen dat weer hier hoor. Net geen t-shirt weer en zeker niet geschikt voor korte broek en slippers. Ik wil naar Para!! Wie heeft er geld over?

• 06 Oktober 2005 - 21:14

Astrid:

heb je gelezen dat Paul Metz geen coach meer is!!!!!Ga maar vast trainen,?ha,ha!Veel plezier en opnieuw veel succes met jullie coschappenGroetjes astrid.

• 07 Oktober 2005 - 12:54

Sietske:

Ha letje en liesje zo te horen al helemaal ingeburgerd daar in Para! En de co schappen zijn ze leuk en wat jullie verwacht hadden of helemaal totaal iets anders? Klinkt verder prima beetje op een meertje de dag door komen!
    Tja en hier in nederland...z'n gangetje he! wel echt mooi weer 21 graden en een lekker zonnetje!mmm Dit weekend weer veel waterpolo en gezellig een keertje weer goed stappen( plannen im &siets) en zondag is weer de marathon dus dat wordt weer gezellig langs de kant hangen en aanmoedigen! nou chica's hou jullie taai daar! liefs

• 08 Oktober 2005 - 07:31

Bas & Henny:

Hallo Ruben,
    Ik heb nog wat centen over .......!!??

je vader.

• 08 Oktober 2005 - 22:15

Siets&Im:

Zaterdagavond! Weer ouderwets stappen en ouwehoeren&raar doen! We missen alleen een iemand!Fijn weekend daar in Para! Proost!

• 09 Oktober 2005 - 16:55

Bas & Henny:

hallo Annelies en alette,
    Wat lijkt het ons heerlijk daar,werken en daarnaastlekker badderen en luieren en uitgaan .Wat fijn dat jullie er nu samen van kunnen genieten. Maak er wat moois van.
    Gisteren hebben we het heel gezellig gehad toen we op je moeders feestje waren. Het was allemaal weer prima voor elkaar hoor. Vandaag een rustige dag, we kijken naar een italiaanse serie La Meglio Gioventi. Heel mooi. Liefs uit Harderwijk

• 10 Oktober 2005 - 12:26

Madelien:

Klinkt goed dames!
    Hier is het ook wel fijn. Inderdaad schijnt de zon, en geneeskunde van de toekomst valt mee. Blijft er weer tijd over voor andere leuke dingen zoals het filmfestival!
    Nu zit ik in een entropisch optimum/rommelhok wat mijn kamer is, en weer terug moet in leefbare stijl, vanwege leefplezier alswel ook vanwege bezoek vanavond, hoewel ik daarmee vanavond in de tuin ga zitten braaien (misschien wel voor het laatst dit jaar?)
    Veel liefs en keep it cool bij heethoofdige taxichauffeurs!
    Gr, M

• 11 Oktober 2005 - 17:18

Nicolien:

hoi lieverds!!! Jammer dat de foto's niet lukken maar jullie leuke verhalen maken het helemaal goed!! Dikke kussen uit utrecht, waar we jullie echt ontzettend missen!!!

• 12 Oktober 2005 - 07:41

Wouter:

Ha Annelies,
    Hoorde van Sanne dat je nu in Suriname zit voor je Gynaeco. Lekker flex daar he?! Veel plezier en ben benieuwd naar alle verhalen!

Groeten Wouter